Jeugdgevechtsporten

Traditioneel en modern

Weerbaarheid en zelfvertrouwen: een unieke combinatie gevechtsporten als zelfverdediging

Praktijkgerichte, effectieve weerbaarheid en opvoeding

Kiai sport Loosduinen biedt een unieke en verantwoorde combinatie van diverse oosterse gevechtsporten voor de jeugd. (Traditionele) gevechtsporten zijn goed voor de lichamelijke en mentale vorming. Ze hebben grote opvoedkundige waarde. Discipline, zelfbeheersing en durf spelen een belangrijke rol. Gevaarlijke technieken worden bij de jeugd vermeden en de uitvoering is aangepast aan de leeftijd van de jongeren. Gevechtskunsten zijn niet alleen gericht op behendigheid en lichamelijke ontwikkeling. Naast het plezier en sportelement in de lessen is karaktervorming belangrijk. Je vergroot de fysieke en mentale weerbaarheid en het zelfvertrouwen. Er zijn lessen jeugdjudo (vanaf 4 jaar), jeugdkarate (vanaf 7 jaar) en jeugdcombinatie: ju-jitsu, judo en karate (vanaf 9 jaar) evenals weerbaarheids- en zelfverdedigingstrainingen.

Training: respect, deskundige begeleiding en persoonlijke aandacht

Om goed in gevechtsporten te kunnen worden, moet je de (basis)technieken tot in de perfectie trainen. Tijdens de training leer je behalve de technieken ook de gedragsregels. Je let goed op je houding en beheersing. Bij kata zijn er vaste oefeningen om de technieken te perfectioneren. Bij randori (gecontroleerd oefengevecht) train je reactievermogen en technieken in verdediging en aanval. Discipline en de veiligheid van de beoefenaar staan voorop: je gaat respectvol met elkaar om. In de lessen is er voor iedereen persoonlijk aandacht. Je kan je op je eigen niveau en in je eigen tempo ontwikkelen om zo het maximale uit jezelf te halen.

Oorsprong

De oorsprong van de gevechtsporten ligt bij eeuwenoude technieken uit de krijgskunsten. De traditionele uitvoeringen van deze technieken als zelfverdediging zijn het uitgangspunt. Deze zijn eeuwen lang geperfectioneerd en bewezen in de praktijk. Ze zijn vroeger opgeschreven en aan volgende generaties doorgegeven. Je kunt hiermee een (sterkere) tegenstander overwinnen, controleren of uitschakelen. Daarnaast komen ook nieuwe inzichten en benaderingen in praktijkgerichte zelfverdediging en ontwikkelingen in moderne gevechtsporten aan bod. Hierbij wordt op een verantwoorde manier rekening gehouden met de leeftijd van de jongeren en gevaarlijke technieken worden vermeden.

Persoonlijke ontwikkeling: lichamelijke en mentale vorming

Bij gevechtsporten komen alle grondmotorische eigenschappen aan bod: snelheid, kracht, coördinatie, lenigheid en conditie. Ook gaat het om zelfvertrouwen en weerbaarheid, discipline en structuur, normen en waarden, controle en respect, doorzettingsvermogen en concentratie. Traditionele gevechtskunsten zijn gericht op de ontwikkeling van lichaam en geest (karakter). Ze vergroten de fysieke en mentale weerbaarheid. Ze hebben een lange traditie met filosofische en pedagogische aspecten, gericht op de ontwikkeling van het karakter. Daarom zijn (traditionele) gevechtsporten waardevol voor de persoonlijke ontwikkeling van jongeren.

Kleding

In eerste instantie is geen speciale kleding vereist. Een proefles kun je meedoen in makkelijk zittende (sport)kleding. Een sportbroek met -shirt is prima. Sieraden doen we af. Besluit je later over te gaan tot aanschaf van de officiële kleding, dan kun je deze ook bij de sportschool bestellen tegen een gereduceerde prijs. Op de mat lopen we op blote voeten.

Interesse?

Wil je eens kijken bij jeugdjudo (vanaf 4 jaar), jeugdkarate (vanaf 7 jaar) en jeugdcombinatie: ju-jitsu, judo en karate (vanaf 9 jaar)? Voor zowel beginners als gevorderden zijn er lessen. Kom gerust eens langs of bel ons en maak een afspraak voor een gratis proefles.

Contact info

Kiai sport Loosduinen
Luxemburgstraat 40
(zijstraat van de Loosduinse Hoofdstraat)
2552 RC Den Haag.
Neem gerust contact met ons op via het mailadres (info@kiaisport.nl).
Neem contact met ons op.