Pilates

Figuur en houding verbeteren

Spierbeheersing en lenigheid

(Ground Control) Pilates is een body and mind workout die niet zweverig is. Het is een toegankelijke bewegingsvorm die op verschillende niveaus beoefend kan worden. De workout bestaat uit een serie vloeiende, technisch uitdagende bewegingen, die overwegend vanuit het ‘centrum’ worden uitgevoerd: de spieren rondom het middel dat door Pilates het ‘powerhouse’ werd genoemd. De oefeningen zetten meer het hele lichaam aan het werk dan dat er een specifieke spiergroep wordt getraind. Met Pilates verbeter je je houding en ontwikkel je lange, sterkere spieren.

Oorsprong: Joseph Pilates

Joseph Pilates leed als kind onder meer aan astma en acute reuma, maar hij wilde zich niet neerleggen bij zijn lot. Door zich te verdiepen in oosterse en westerse vormen van inspanningstechnieken had hij op zijn veertiende zichzelf al zo lichamelijk ontwikkeld dat hij werd gevraagd als model voor anatomische tekeningen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd Joseph gevangen gezet. Hij maakte zich nuttig als ziekenverpleger en begon te werken aan toestellen waarmee bedlegerige patiënten oefeningen konden doen om hun herstel te stimuleren. Na de oorlog verhuisde Joseph naar de Verenigde Staten. In New York trok zijn opmerkelijke oefenmethode al snel de aandacht van de professionele balletwereld. De methode Pilates werd een integraal onderdeel van de dansopleiding en is dat altijd gebleven. De visie van Pilates was de balans en coördinatie tussen het fysieke, mentale en spirituele. Toen hij op 87-jarige leeftijd overleed, had hij van zijn methode niet veel vastgelegd en geen opvolger aangewezen. Debby Jenner, eerder al verantwoordelijk voor de aerobicshype, introduceerde Ground Control Pilates in Nederland. Deze methode beoefenen we bij Kiai sport Loosduinen.

Training: deskundige begeleiding en persoonlijke aandacht

Je kan de les op je eigen niveau meedoen: elke basisoefening kan intensiever gemaakt worden en ook afgewisseld worden met een gevorderde variant. Ook met een blessure of beperking kun je de les volgen. De workout kan individueel worden aangepast. In de lessen is er voor iedereen persoonlijk aandacht.

Kleding

Voor Pilates is geen speciale kleding vereist. Een proefles kun je meedoen in makkelijk zittende (sport)kleding. Een sportbroek met T-shirt, zonder knopen of ritsen, is prima. Schoenen dragen we niet bij Pilates, sokken wel, maar op blote voeten mag natuurlijk ook. Neem een handdoek mee om op te liggen.

Interesse?

Kom gerust eens langs of bel ons en maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een gratis proefles.

Contact info

Kiai sport Loosduinen
Luxemburgstraat 40
(zijstraat van de Loosduinse Hoofdstraat)
2552 RC Den Haag.
Neem gerust contact met ons op via het mailadres (info@kiaisport.nl).
Neem contact met ons op.